Kæmper for butikkerne

Stor indsats har vendt udviklingen

02:03

1 af 2

Flere steder i Østjylland har mange butikker måtte lukke i løbet af de seneste år, men i Grenaa har man fået vendt udviklingen, så der er nu er flere butikker, som åbner, end der er butikker, der må dreje nøglen om.

Siden 2008 er der forsvundet 500 butikker i Østjylland. Mange af dem er bukket under på grund af den økonomiske krise, affolkningen af landområder og konkurrencen fra storcentre i de større byer.

Men sådan er det ikke længere i Grenaa. Her oplyser Shop City Grenaa, at man nu oplever, at flere butikker åbner end lukker.

For fire år siden var byen ramt af butiksdød og arbejdsløshed, og derfor besluttede man sig for at forsøge at vende bøtten, så livet i gågaden atter kunne blomstre.

Se: Her trodser de butiksdøden

- Vi har altid lavet rigtig mange gode og fine ting i Grenaa, men vi har måske ikke altid været så gode til at fortælle det udadtil. Så noget af det, som vi konkret gjorde, var, at vi fik sat nogle ting og tanker i gang, og vi fik vist udadtil, at vi rent faktisk kan en masse ting i Grenaa, siger Carsten Thygesen, der er formand for Shop og City Grenaa.

Og den negative stemning blandt butikkerne og de handlende blev derfor vendt, og indsatsen gav pote.

I 2012 blev Grenaa kåret til både årets hyggeligste og tredjebedste markedsførte handelsby.

I indslaget øverst i artiklen kan du se mere om succesen i Grenaa.