Kæmpe prisforskelle på lejligheder i Aarhus og Randers

Det er mere end dobbelt så dyrt per kvadratmeter at finde en lejlighed i Aarhus sammenlignet med i Randers

Prisen på en etværelses lejlighed i Aarhus er mere end dobbelt så dyr per kvadratmeter i Aarhus, som den er i Randers.

Det viser tal fra Boligportalen, der er landets største udlejningsportal. Tallene er gennemsnitspriser på etværelses lejeboliger på mellem 10 og 50 kvadratmeter. 

Læs også Randers-eksperimentet: Den fik så von Hatten passer

I Aarhus C må du slippe i gennemsnit 4.963 kroner for en etværelses lejlighed, og kvadratmeterprisen ligger på 155 kroner. I det centrale Randers er gennemsnitsprisen 3.178 kroner, mens kvadratmeterprisen er 76 kroner – altså under halvdelen af, hvad det koster i Aarhus.

’Konkurrencen er lige nu markant højere i Aarhus. Kombineret med et højt prisniveau er det en giftig cocktail’, oplyser market manager Morten Olsen fra Boligportalen i en e-mail til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Daniel Johannesen er i eksperimentet 30 dage i Randers blevet udstyret med en billig toværelses lejlighed i Randers – selv om han studerer i Aarhus. Læs om det projekt her.

Og uanset hvilken Aarhus-forstad, du tager til, er det stadig dyrere, end at bo i det centrale Randers. En lejlighed i Egå har eksempelvis en kvadratmeterpris på 86 kroner sammenlignet med Randers’ 76 kroner. I Randers NØ er kvadratmeterprisen nede på hele 53 kroner. Der koster en etværelses i gennemsnit mindre end 2.000 kroner. 

Se opgørelsen over gennemsnitsprisen for en etværelses lejlighed fordelt på postnummer her. Kilde: Boligportalen.dk 

Også i Silkeborg er det dyrere at finde lejlighed, end det er i Randers. Her koster en gennemsnitlig etværelses 3.264 kroner. Ikke langt over Randers-niveauet, men til gengæld er kvadratmeterprisen 94 kroner i Silkeborg – hvor du altså får mindre for pengene, end du gør i Randers, målt på størrelsen på lejligheden.

TV 2 | ØSTJYLLAND har igangsat et eksperiment, hvor den nye filosofistuderende Daniel Johannesen er flyttet til Randers i 30 dage for at undersøge, om det er transporttiden værd.

Læs også Stor guide: Sådan får du SU’en til at strække

En anden der bor i Randers, og ikke har følt behov for at flytte til Aarhus selv om han er begyndt at studere der, er 20-årige Christian Sørensen, der læser på VIA University College i Aarhus.

- Min transporttid er kortere end mange af dem, der bor i Aarhus, hvor de er i gang med Letbanen, der forsinker bybusserne, så det er dejligt. Og jeg bor i en toværelses lejlighed på 78 kvadratmeter med min bedste ven, og den koster mig 2.600 kroner om måneden. Mine studiekammerater betaler tit mere end det dobbelte, så jeg har aldrig overvejet at flytte, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.