Kælderbrand: Beboere blev vækket af røg

Ilden begyndte ved toilet i kælder - kan være påsat

Foto: Colourbox

En røgfyldt trappeopgang fik sent natten til tirsdag en beboer til at ringe til alarmcentralen.

Røgen var opstået i en etageejendom på Rosengade i Grenaa, men umiddelbart var det svært at se, hvor røgen og eventuelt flammerne stammede fra.

Det fortæller indsatsleder Jan Lindstrøm fra Beredskab og Sikkerhed til tv2oj.dk:

- Der var røg i hele opgangen. Efter lidt tid fandt vi ud af, at der var ild i kælderen i nærheden af et toilet, siger han.

På grund af røgen blev flere af beboerne kaldt udenfor, mens andre fik besked på at blive i deres lejligheder i den tre-etager store bygning.

Muligvis påsat

Brandvæsnets indsatsleder sendte derefter et røgdykkerhold ned i kælderen for at få slukket flammerne, som brændte i noget papir ved et toilet.

Hvordan der kunne gå ild i papiret, står stadig som et ubesvaret spørgsmål. Ifølge Jan Lindstrøm fra brandvæsnet var der tegn på, at branden kunne være påsat:

- Der var to arnesteder. Det vil sige to steder, hvor ilden var startet. Det er nu op til politiets teknikere at tage stilling til, hvad der er sket, siger han.

Efter at branden var færdigslukket, blev toilettet plomberet og rummet aflåst, hvorefter beboerne kunne vende tilbage til deres lejligheder igen.

Brandvæsnet kørte væk fra ejendommen omkring klokken fem, hvilket var en time efter, at alarmopkaldet indløb.