K vil flytte politigårde ind i ghettoer

Politigården i Århus skal i fremtiden ligge i Gellerupparken. Det mener de Konservative, der lige nu arbejder på nyt ghettoudspil.

Politiet i de største danske byer skal flytte deres hovedsæde permanent ud i ghettoerne.

Sådan lyder et nyt, opsigtsvækkende forslag fra de Konservative, der for eksempel vil have politigården i Århus til at leje sig ind i bygninger i Gellerupparken, skriver Berlingske Tidende mandag.

- Så er politiet synligt i områderne, og det koster ikke ekstra ressourcer. Huslejen vil også være billigere i Gellerup end i selve Århus. Man kunne forestille sig det samme i Odense med Vollsmose og med Bellahøj Politi i forhold til Mjølnerparken, siger integrationsordfører Naser Khader, der vil presse på for, at det konservative forslag bliver en del af regeringens samlede ghettoudspil, som forventes offentliggjort i næste uge.

Samtidig foreslår de Konservative, at mindre byer opretter nærpolitistationer i ghettoområderne med mindst ti betjente. De skal opbygge relationer til de unge og deres forældre, så risikoen for ballade mindskes.

Selv om Venstre og de Konservative er ved at lægge sidste hånd på deres fælles ghettoudspil, er det en noget overrasket integrationsordfører Karsten Lauritzen (V), der hører om regeringspartnerens idé med at flytte politiets hovedsæder ud i ghettoerne.

Karsten Lauritzen mener, at det er noget, politiet selv skal beslutte.