Jyske Bank stjal børs-forsiden

Massiv opmærksomhed på børsen

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg var dagens hovedhistorie, efter at banken sent mandag offentliggjorde sine fusionsplaner med BRFkredit.

Også bankens årsregnskab, der blev lagt frem et halvt døgn før tid, roses, men købet af BRFKredit, som Jyske Bank betaler samlet 7,4 mia. kr. for, var helt klart hovedpunktet.

Analytikernes vurdering af købet er dog forskellig. Mens analytikerne i Alm. Brand Markets betegner prisen som attraktiv og kalder sammenlægningen "et godt match", som ikke kræver de store omstruktureringer, er Nordeas aktieanalytiker lidt mere usikker på, hvor stor en gevinst fusionen bliver for investorerne.

- Vores analytiker har ændret sin anbefaling fra "køb" til "hold" efter meddelelsen, og årsagen er, at det kan komme til at tage noget tid, før man kan se, om det rent faktisk bliver en værdiskabende transaktion for de eksisterende aktionærer, forklarer Mikkel Kirkegaard Petersen, der er seniorrådgiver i Nordea.

Men det ændrede ikke på investorernes glæde over aktien, der prægede toppen af C20. Aktien blev handlet hele 10,5 pct. højere til 339,30 kr. af et begejstret aktiemarked.

Uden for C20 fulgte Sydbank med op, da Jyske-BRF-fusionen ifølge nogen kan gøre Sydbank til et opkøbsemne. Aktien steg 5,6 pct. til 150 kr.

I bunden af C20-indekset faldt Carlsberg tungest, efter at bryggeriet ligesom Novo var ramt af en JPMorgan-analyse. Amerikanerne sænkede sin anbefaling af aktien til "undervægt" i stedet for "neutral" og kursmålet til 520 kr. mod tidligere 550 kr., skrev Bloomberg News. Carlsberg-aktien dykkede 2,1 pct. til 576,50 kr.