Jyske Bank gifter sig

Overtager samtlige aktier fra BRF Holding

Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg lægges sammen med BRF Kredit. Dermed indgås der finansielt ægteskab mellem Danmarks tredjestørste bank og det fjerdestørste realkredit­institut.

Det sker ved, at Jyske Bank overtager samtlige aktier i BRF Holdning mod udstedelse af nominelt 237.600.000 kroner nye aktier i Jyske Bank svarende til 25 procent af selskabskapitalen.

Dermed bliver BRF Holding den største aktionær i Jyske Bank. Derudover betaler Jyske Bank kontant 100 millioner kroner til BRF Holding.

I alt kan prisen for BRF Kredit sættes til cirka 7,4 milliarder kroner. Jyske Bank bliver moderselskab i koncernen. Fusionen begrundes med, at krisen fra 2009 til 2013 har sat banksektoren under pres.

Faldende efterspørgsel efter bankydelser giver behov for øget aktivitet og volumen. Parterne kalder fusionen for et godt match.

- Sammenlægningen af BRF Kredit og Jyske Bank er en offensiv sammenlægning af to stærke og velkonsoliderede finansielle koncerner.

- Strategisk og forretningsmæssigt supplerer de hinanden godt og skaber en fuldt integreret bank- og realkreditkoncern i Danmark, hedder det i meddelelsen til fondsbørsen.

Får 900.000 kunder efter sammenlægning

Sammenlægningen af de to virksomheders forretningsmodeller skaber en totalleverandør af finansielle produkter til alle kundegrupper.

Koncernen får en samlet kundebase på cirka 900.000 kunder, 149 afdelinger, cirka 4600 medarbejdere samt en balance på cirka 480 milliarder kroner, heraf udlån på omkring 335 milliarder kroner og en egenkapital på 27,8 milliarder kroner.

Koncernens mål er en forrentning af egenkapitalen før skat på 10-15 procent årligt. Når sammen­lægningen er fuldført, kan der spares 300 millioner kroner i omkostninger og give 300 millioner flere kroner i indtjening.

Sammenlægningen ventes gennemført inden sommerferien.