Jysk rigmand betaler for at slippe af med en offentlig vej

Bestseller-rigmand betaler selv for at få flyttet en vej, der ligger for tæt på hans bygninger

00:32

VIDEO: Storskovvej der løber mellem Ormslev Stationsby og Stavtrup vest for Aarhus er i gang med at blive flyttet.

Lige mellem Ormslev Stationsby og Stavtrup vest for Aarhus følte en borger, at en kommunal vej lå lige lovlig tæt på hans bygninger.

Han har derfor med Byrådets tilladelse fået lov til at flytte vejen. Dog skal han selv betale.

Storskovvej løber tæt op ad Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsens bygninger. Nu bliver vejen flyttet. Foto: Google Street View

Vejflytning for egen regning

Der er tale om Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsen, der til daglig bor på godset Constantinsborg.

Ganske tæt op ad godsets bygninger løber den kommunale vej Storskovvej. Vejen benyttes dagligt af cirka 1.800 biler. 

 

Derfor har Anders Holch Povlsen indgået en usædvanlig aftale med Aarhus Kommune om at flytte vejen for egen regning.

Ifølge Finans.dk skal vejen flyttes, fordi støjen fra bilerne generer, trafikken laver revner i godsets bygning og påvirker godsets drift. 

01:38

Aarhus Kommune har givet Bestseller-rigmanden fået lov til at flytte en vej, fordi den løber for tæt på hans bygninger. Det er dog ikke alle aarhusianere, der kan få lov til det. Hør  interviewet med rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S).

Luk video

Ikke alle kan flytte veje

Men ifølge Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) kan alle aarhusianere med penge på lommen dog ikke få lov til at bestemme, hvordan vejnettet skal se ud.

Læs også Bestseller-ejer sagsøger Skotlands regering

- Det skal være sådan, at vi får en vej, som lever op til de kvalitetskrav, der er på fællesvejene. Her har sagen været, at vi kan få et nyt anlæg, som fungerer, og som lever op til lokalsamfundets behov, siger Kristian Würtz.

Anders Holch Povlsen. Foto: Jeppe Michael Jensen - Scanpix

Holch Povlsen betaler

Til TV2 ØSTJYLLAND skriver Anders Holch Povlsen i en mail:

"Det har været et vanskeligt projekt, og det har ikke været nemt at få forskellige parter til at ville den samme løsning, hvilket har været vores ambition igennem hele forløbet. Vi tror imidlertid på, at alle vil drage fordel af det endelig resultat, som forventes færdiggjort i april måned. 
Da gården og vores drift heraf, også vil drage fordel af projektet, har vi valgt uden beregning at lægge jord til, samt fuldt ud at betale for alle omkostninger i forbindelse med vejprojektet."