Jydsk Væddeløbsbanes fremtid fortsat usikker

Efter knap et århundrede så det egentlig ud til, at travbanen i Aarhus skulle flytte til fordel for et nyt fodboldstadion. Men måske er der håb endnu for Jydsk Væddeløbsbane.

00:49

VIDEO: Byrådspolitikere er villige til at diskutere, om væddeløbsbanen skal have lov til at blive.

Jydsk Væddeløbsbane behøver måske alligevel ikke at flytte for at give plads til et nyt fodboldstadion til AGF.

Læs også Taxachauffør: Kig op i trafikken - også når du er fodgænger

Hvis analyserne viser, at en flytning af væddeløbsbanen ikke er direkte essentiel for at kunne bygge et nyt stadion til den aarhusianske fodboldklub, så vil et flertal af byrødderne i Aarhus ikke have noget imod at droppe det forlig, som ellers er indgået på området.

Jydsk Væddeløbsbane har lagt grund til mange store navne indenfor hestesporten gennem tiden.

- Vi er glade for den beliggenhed, vi har. Vi har ligget her i 94 år, og det giver en vis stemning, det giver en vis historik, og samtidig er vi glade ved den bynære beliggenhed, som giver en masse muligheder i forhold til events og afvikling af løbsdage, siger Flemming Sunn, der er direktør for Jydsk Væddeløbsbane, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gennem 94 år er der blevet redet om kamp på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

Som det ser ud nu, så udløber væddeløbsbanens lejekontrakt i 2030, og i den sammenhæng besluttede byrådet i 2012 at flytte travbanen.

Jeg tolker det positivt. Der er ikke nogen døre, der er lukket.

Flemming Sunn, Direktør, Jydsk Væddeløbsbane

Men nu er der nye, politiske vinde, for selvom der ikke er indbudt til forhandlinger om væddeløbsbanens fremtidige placering, så er Socialdemokratiet ifølge Steen Bording Andersen (S) klar til ”seriøse drøftelser med forligspartierne”.

Direktøren på travbanen, Flemming Sunn, ser positivt på muligheden for at beholde beliggenheden.

- Vi er åbne overfor at se på, om der findes en model, hvor væddeløbsbanen kan blive liggende, hvor den gør i dag, hvis eller når der ligger nogle gode forslag til en holdbar økonomisk finansiering af projektet, som samtidigt sikrer, at de grønne områder ikke helt forsvinder, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvis salget af området ved væddeløbsbanen ikke bliver en realitet, vil pengene dog mangle i den anden ende, når et nyt stadion skal finansieres.

02:18

Prins Henriks Cup er et af de tilbagevendende events på travbanen.

Luk video

- Det vigtige er, at det er økonomisk ansvarligt, og at alle de forskellige parter i området bliver hørt. Men vi er ikke imod at åbne det gamle forlig op og se på, om Væddeløbsbanen kan bevares i området også efter 2030, siger Rabih Azad-Ahmad (B), der er kulturrådmand i Aarhus Kommune.

Læs også Henning er (måske) Danmarks ældste skater

Og det er en udvikling, der skaber håb hos væddeløbsbanens direktør.

- Jeg tolker det positivt. Der er ikke nogen døre, der er lukket, siger Flemming Sunn.