Jurist: Forkert afgørelse

Randers FC har grund til at ærgre sig

Randers kan med rette ærgre sig over, at appeludvalget i Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har afgjort, at klubben ikke er part i Lyngby-sagen.

Det mener advokat Jens Bertel Rasmussen, som blandt andet har siddet syv år i DBU's disciplinærudvalg, heraf seks som formand. Han mener, at DIF har en "for snæver fortolkning af partsbegrebet.

- Randers skulle absolut have haft partstatus, siger Jens Bertel Rasmussen.

Han kalder det blandt andet tilfældigt, at Randers afvises, fordi klubben ifølge afgørelsen har "koblet sig på disciplinærudvalgets sag ved at påklage afgørelsen til DBU's appeludvalg".

- Argumentet med, at Randers har koblet sig på sagen, er lidt tilfældigt, for Randers kunne jo selv have klaget oprindeligt, og så havde de været part i sagen i henhold til paragraf 1, stykke 1 i DIF's regler om, hvem der er part i en sag, siger Jens Bertel Rasmussen.

Advokaten har selv set Lyngbys kontrakt og tillægsaftaler med Kim Aabech, og selvom han ikke kender de specifikke beløb, så slår han fast, at klubben burde få skærpet den bødestraf på 75.000 kroner, som DBU uddelte i juni, til en pointstraf.

- Jeg er stadig ikke i tvivl om, at de tillægsaftaler indeholder så væsentlige bestemmelser omkring økonomi og transferforhold, at det er tillægsaftaler, som skal godkendes.

- Hidtil har det jo medført pointtab, når man ikke har haft spilleberettigelsen i orden. Det er utrolig vigtigt, at man holder fast i det, siger Jens Bertel Rasmussen.

DBU har sideløbende med Aabechs sag valgt at tage endnu en sag fra Lyngby op i disciplinærudvalget. Den vedrører den nuværende Randers-spiller Lasse Rises kontraktforhold fra hans tid i Lyngby.

Den sag afgøres dog ikke, inden Superligaen starter i den kommende weekend, og Jens Bertel Rasmussen regner ikke med, at en fremtidig afgørelse får betydning for Lyngbys plads i den bedste række.

- Det kan jeg ikke forestille mig, og det ville heller ikke være rimeligt, for der starter en helt ny turnering, og det ville blive fuldstændig uoverskueligt.