Jurist: Café Hack-lokaliteter risikerer bøder

De steder, der har betalt for besøg af det nu lukkede radioprogram Café Hack, risikerer nu bødestraf

Radioprogrammet Café Hack var tidligere i år på Venø. Søren Dahl havde bl.a. besøg af Lars Lilholt. Foto: Morten Stricker - Scanpix

P4-programmet Café Hack optages ofte - som navnet indikerer - på Café Hack på Aarhus Teater. Nu lukker radioprogrammet - men caféen består. Foto: Morten Thun - Scanpix

1 af 2

Det er ikke kun radioprogrammet Café Hack, der har brudt markedsføringsloven, når det har sendt sommerprogrammer mod betaling de seneste mange år.

Det har også de steder, der har betalt for at få Café Hack forbi. Og de kan ende med en bøde fra Forbrugerombudsmanden, hvis myndigheden går ind i sagen.

Læs også Café Hack-skabere i chok over lukning: Vil lægge sag an mod DR

Det siger mediejurist og partner i mediebureauet Bird & Bird Peter Lind Nielsen til Radio24syv:

- Efter paragraf fire i markedsføringsloven, så er det alle de medvirkende i sådan et arrangement, der har et ansvar, siger han.

Læs også Café Hack-skabere i chok over lukning: Vil lægge sag an mod DR

- Det er faktisk annoncøren, der har det primære ansvar for at sørge for, at der bliver gjort opmærksom på, at der er tale om et sponsoreret program.

Vil kræve de 125.000 kroner tilbage

Olav B. Madsen, bestyrer på Knivholt Hovedgaard, siger til Radio24syv, at han ikke var klar over, at også godset kan have forbrudt sig mod markedsføringsloven. 

Café Hack har forlangt 67.500 kr. for at optage et radioprogram på Sallingsund Færgekro på Mors Foto: Niels Houlkjær - Scanpix

Det ændrer ikke på, at han fortsat vil kræve de 125.000 kroner tilbage, som han har betalt Café Hack.

- Jeg kan ikke se, at der skulle være noget i det rent juridisk, siger han til Radio24syv

Læs også Café Hack har tjent én million ved at bryde DR's regler

Forbrugerombudsmanden, som kan uddele bøder for overtrædelser af markedsføringsloven, oplyser til Radio24syv, at den har modtaget en klage i sagen om Café Hack.

Men Forbrugerombudsmanden kan endnu ikke sige, om det er en sag, som instansen vil gå ind i.