Juletrafik uden bybusser

Bliver der ikke gjort noget for at øge sikkerheden for buschaufførerne i Århus, kan bybusserne stå stille snart.

Det er beskeden fra formanden for FOA Århus, Kirsten Normann Andersen.

Årsagen er, at der ikke kom det store ud af et møde mellem Midttrafik og chaufførernes fagforeninger mandag, skriver JP Århus.

- Jeg er skuffet over, at Midttrafik ikke er indstillet på at øge chaufførernes sikkerhed her og nu. Og hvis chaufførerne nægter at køre, fordi de er bange for at blive overfaldet på især ruterne 15 og 18, så kan jeg ikke tvinge dem til det, siger Kirsten Normann Andersen, som ifølge avisen ikke tør garantere, at bybusserne kommer til at køre i julen, hvis der ikke findes en løsning.

For få uger siden blev en chauffør stukket ned ved linie 15's endestation i Hasselager, og for godt en uge siden gik det ud over en kontrollør, der blev opsøgt og overfaldet ved sit hjem i Skanderborg.

Det fik fagforeningerne til at kræve, at der som en midlertidig løsning skulle være to mand i de busser, hvor der specielt er tendens til generende passagerer.

Men på mandagens møde afviste Midttrafik altså den løsning, og det begrundede man, ifølge avisen, med henvisning til det økonomiske perspektiv og ønsket om en mere langsigtet løsning.

Fredag skal fagforeningerne og Midttrafik mødes med borgmester Nicolai Wammen (S), og Østjyllands Politi vil også deltage i mødet.