Julemarked med hyldest til de gamle håndværk

De gamle håndværk er i fokus til julemarkedet på Det Grønne Museum

00:42

Julen nærmer sig, og der er mange julemarkeder rundt om i Østjylland. På det Grønne Museum ved Gl. Estrup ved Auning på Djursland benytter man højtiden til at hylde de gamle håndværk.

Derfor sælger de cirka 70 boder i julemarkedet pynt og andet, der afspejler landbrugshistorien og de gamle håndværk.

Læs også Fræk julekalender fra Aarhus-virksomhed hitter hos voksne

- Julemarkedet adskiller sig rigtig meget fra mange andre markeder, hvor der er vældig mange nisser. Dem har vi ikke mange af her, for vi vil hellere have noget kvalitets-kunsthåndværk, siger Bodil Jensen, der er afdelingsleder på Det Grønne Museum.

Fantastiske udstillere

Gl. Estrup er igen i år vært for et større julemarked. Det er 26. år i træk, at der bliver pyntet op med alt andet end hurtigt og billigt produceret julepynt, men det er første gang, det hedder 'Julemarked på Det Grønne Museum'.

Læs også Royal jul på Marselisborg Slot uden børn og børnebørn

- Vi har nogle fantastiske lav her i huset, som viser deres forskellige specialiteter frem. Vi har blandt andet et mejerilav, et slagterlav og vi et biavlerlav. Vi har nogle fantastiske udstillere, som kommer med produkter, der er lavet ud fra gammelt håndværk, siger Bodil Jensen.

Julemarkedet på Det Grønne Museum ved Auning finder sted til og med den søndag den 3. december.

Fredag aften var der stor julefrokost for 800 personer i Arena Randers. Du kan se meget mere om det store julegilde i videoen herunder: 

07:46

VIDEO: SKÅL! 800 personer til kæmpe julefrokost i Randers.

Luk video