Julemad, tøj og ny frisure: Hjemløse fik en god dag i Aarhus

Lokale ildsjæle står bag et årligt julearrangement for byens hjemløse

03:04

1 af 2

Søndag middag begyndte gæsterne at strømme til FO Aarhus' lokaler i Vester Allé i Aarhus.

For tredje gang i træk blev der igen i år afholdt julefrokost for hjemløse med alt, hvad man kan forestille sig af mad, drikkevarer og forkælelse.

I døren stod medarrangør Rikke Sejthen klar til at tage imod dem med smil og kram til dem, der havde brug for det.

- Du kommer bare ind. Du finder dig den bedste plads, lød den glade besked til en af de mandlige gæster.

Rikke Sejthen står sammen med Ole Kragekjær Madsen bag Facebook-siden 'Hjemløs i Aarhus', hvor de med hjælp fra frivillige samler mad, tøj og andre donationer ind, som gives væk til hjemløse og andre udsatte borgere i Aarhus.

Jul på gaden

Indsamlingen starter hvert år omkring den 1. november ved, at de to initiativtagere lægger en 'ønskeliste' ud på Facebook med idéer til madvarer og andre fornødenheder, som skal bruges til julefrokosten.

- Nogle vil gerne donere 50 glas kartofler og andre kommer med et kilo salt og fem kilo gulerødder. Der gik en lille uges tid, og så havde jeg alt på listen, fortæller Rikke Sejthen.

- Var det noget med en ny frisure?

De mange donationer blev i dag sat på bordet ved årets julefrokost for omkring 100 hjemløse i Aarhus. Udover måltidet fik gæsterne også mulighed for at blive juleklar med nyt tøj og lidt selvforkælelse.

Tre frisører stod klar med saksen og også neglene fik en omgang manicure. Overskriften for dagen var at give alle en god oplevelse.

- Jeg glæder mig mere til det her end til min egen juleaften. Jeg synes bare, det er så givende og rørende at se de mennesker, som har brug for nærvær og omsorg. At vi kan give dem det, siger Rikke Sejthen.

Omkring 30 frivillige havde afsat tid til at hjælpe med at lave mad og på en anden måde servicere dagens julegæster.

Som noget nyt i år uddeles der også julekasser med madvarer og andet godt. Du kan se Rikke Sejthen vise dem frem i videoen øverst i artiklen.

I videoen kan du også møde frisør Louise Lyngsdal og en af hendes glade kunder.