Juleforbruget stiger

Midtjyderne vil bruge flere penge på gaver og godter

Julegaverne bliver markant mindre på Sjælland i år, mens midtjyderne skruer op for juleforbruget. Det skriver tv2.dk

I Region Midtjylland, hvor boligpriserne har klaret sig hæderligt med Aarhus i spidsen, trykker man dog en anelse hårdere på speederen i år. Midtjyderne har nemlig tænkt sig at bruge 12 procent mere på julen i år. Det afslører en ny undersøgelse TNS Gallup har foretaget for Nordea.

Det betyder, at midtjyderne bringer deres forventede juleforbrug op på i gennemsnit 5.460 kroner. Heraf vil de bruge 3.620 kroner alene på gaver, mens de sidste 1.840 kroner hører under 'andre juleudgifter.

I Region Hovedstaden, hvor især lejlighedspriserne er fløjet til vejrs, befolkningen ligeledes øge julebudgettet, nemlig med 11 procent. Det betyder, at beboerne i Region Hovedstaden vil bruge i alt 4.680 kroner på julen i gennemsnit. 

 

Her skruer de ned for forbruget

Befolkningen i Region Sjælland vil skrue ned for juleforbruget med 25 procent i år i forhold til sidste år. Det betyder, at en sjællandsk husstand i gennemsnit vil bruge 4.550 kroner på julen i år.

Af det beløb har sjællænderne besluttet at bruge de 2.910 kroner på julegaver. Dermed er Region Sjælland det område i landet, hvor befolkningen vil bruge det mindste beløb på såvel julen generelt som på gaver.

- Det giver god mening, når man sammenholder tallene med udviklingen på boligmarkedet over det seneste år, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen til tv2.dk og peger på, at boligpriserne i Region Sjælland har haft det yderst vanskeligt i året, der er ved at være gået.