Julebryggen er vigtig for omsætningen
For Bryghuset Kragelund har juleøllen en stor betydning
Tirsdag er der præcis en måned til juleaften. En måned, hvor salget af mad og drikke - traditionen tro - vil stige eksplosivt. Det er noget, producenterne af juleøl ser frem til og har forberedt sig på siden i sommer.
Der er ikke meget juleøl tilbage på lageret hos Bryghuset Kragelund i Kragelund ved Silkeborg.
- Det er jo skæbnen for en juleøl. Den skal handles nu, og så skal den jo helst prøvesmages inden, siger Ejner Husted, der er medindehaver af Bryghuset Kragelund.
Juleøllen er brygget i sommer
Og på det østjyske mikrobryghus er juleøllen vigtig for omsætningen.
Politiet efter J-dag: Folk var fulde men opførte sig pænt
- Det er i hvert fald tilfældet, at cirka halvdelen af årets omsætning ligger i fjerde kvartal. Det er ikke julebryg det hele, men den trækker rigtig godt med, siger Ejner Husted.
Bryghuset Kragelund begyndte i sommer processen med at lave årets 3.000 liter juleøl.
- Det er alt sammen brygget i juni måned i år, og så har det stået henover sommeren. Det er tappet i august for så at modne i et par måneder på flaske, inden det er klar til forbrugerne i slutningen af oktober, siger Ejner Husted.
I tv-indslaget øverst på siden kan du se mere om Bryghuset Kragelund og dets juleøl.