Juleanden skal være fed

Østjyderne holder jul som de plejer

02:36

1 af 2

Vi lever i en tid, hvor tingene sommetider ændres hurtigere, end mange sikkert ønsker.

Men når det kommer til julen, holder vi tilsyneladende stædigt fast i traditionerne. Dansk Supermarked med hovedsæde i Aarhus har spurgt over 8.000 kunder, hvilken jul de vil have.

Undersøgelsen viser, at anden - fortsat - er den helt store vinder ved julebordet. På flere end tre ud af fire midtjyske borde kommer der and på bordet juleaften.

TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte søndag varehuset Bilka i Tilst for at spørge kunderne, hvordan de fejrer jul. Også her fortalte de fleste, at de foretrækker duften af and, når maden skal tilberedes på onsdag.

- Jeg tror, det hænger sammen med ens barndom, og hvad man altid har fået. Og så er det sådan, det skal være, siger en af kunderne, Natasja Thøgersen fra Hammel, mens hun ved varehusets store frysere udvælger den mad, der skal på bordet juleaften.

Se: Pakkeposten har travlt

Slagtermester i Bilka Miguel Santos bekræfter, at anden er et stort hit i de østjyske ovne.

- Det er blevet moderne at være gammeldags. Folk vil gerne have den gode traditionelle julemad. Og det er and med fedt på, masser af fløde i sovsen og smør til kartoflerne. Og det kan vi se på ænderne: Der skal være fedt på! Så tager man slankekuren til januar, forklarer han.

I videoen øverst i artiklen kan du møde flere Bilka-kunder samt sognepræsten i Tilst, der glæder sig til det store rykind i julen.