Juleåbent: Små butikker har forrygende travlt

Mens Bilka, Kvickly og Føtex holder lukket i juledagene, skummer de små, lokale dagligvarebutikker fløden.

Flere små dagligvarebutikker i Østjylland oplever en stigning i omsætningen på op til 50%.

Dobbelt så mange åbne kasser og dobbelt så mange medarbejdere på gulvet. Det er virkeligheden på anden juledag i Dagli' Brugsen i Skødstrup, for når konkurrenterne har julelukket, kommer alle kunderne til dem i stedet, og på indkøbskurvene ses det tydeligt, at det er en helt bestemt type af varer, kunderne går efter.

- Det er meget sild og flødekartofler og pålæg og alt sådan noget til julefrokosten. Der bliver også solgt en del snaps, kan vi også godt se, siger Tobias Molin, der er lukkeansvarlig i Dagli' Brugsen i Skødstrup, til TV2 ØSTJYLLAND.

Pakkeafhentningen har til gengæld fået lettet trykket kraftigt efter juleaften. Som hos mange andre købmænd, har denne butik både pakkeboks og GLS-pakkeshop, og begge dele er blevet brugt flittigt.

- Hele butikken var fyldt op med pakker, og det var slet ikke til at komme ud og ind. Kunderne blev sure til sidst, fordi det tog så lang tid at rode rundt i pakkerne, siger Tobias Molin.

Ifølge kunderne giver det en tryghed, at man kan handle ind i helligdagene, selvom man føler sig rimelig sikker på, at man har husket at købe det hele ind til julefrokosterne.

- Det, synes jeg, er rart, når man lige mangler den der ene lille ting, man ikke har fået købt nok af inden jul, siger Edle Petersen, der er kunde i Dagli' Brugsen i Skødstrup.