Juelsgård: Har lært af nedturene

Efter to sæsoner uden megen spilletid er Jesper Juelsgård indstillet på at vise, at han hører til i AGF's startopstilling

04:41

Da der manglede en uge af transfervinduet solgte AGF Daniel Christensen til belgiske KVC Westerlo. Derfor måtte Jens Andersson på udkig efter en ny venstre back, og han blev på vinduets sidste dag fundet i Brøndby i skikkelse af Jesper Juelsgård.

I dag trænede Juelsgård så første med sine nye kollegaer på banerne ved Fredensvang.

- Det har alt i alt været en fantastisk dag med at møde de nye holdkammerater og trænerteamet, og så selvfølgelig også at røre en bold igen. Det var lige en lille uges tid siden, jeg sidst gjorde det, siger den nyslåede AGF'er.

Læs også AGF henter venstreback i Brøndby

Jesper Juelsgård var fast inventar på Glen Riddersholms FC Midtjylland-mandskab indtil han i sommeren 2014 blev solgt til den franske Ligue 1-klub, Evian. Men efter en sæson med kun 13 optrædener i det franske, gik turen hjem til Danmark igen. 

Her blev Brøndby-trøjen trukket over hovedet, men heller ikke på den københavnske vestegn formåede Jesper Juelsgård at blive fast mand. Men trods to år uden mange kampminutter i benene, har den 27-årige back forsøgt at bruge modstanden konstruktivt.

- Humøret har det godt. Selvfølgelig har der været nogle nedturer, det er da klart.  Men man bliver ikke en bedre fodboldspiller af bare at hænge i de nedturer. Man skal lære af dem, og det føler jeg også, at jeg har gjort, siger han.

Læs også AGF lejer kantspiller i Lazio og ophæver med Mate Vatsadze

I 2012 var Jesper Juelsgård inde omkring det danske A-landshold. Glen Riddersholm vil nu forsøge at få dét niveau frem igen, der skaffede venstre backen to optrædener i rødt og hvidt.

- Samlet set er han jo en fremragende fodboldspiller, vi får ind, og som jeg kender godt, helt fra da han var en ung dreng, der startede på akademiet i Midtjylland. Så jeg tror, jeg har de ting, der skal til for at få Jesper op på niveau igen, lyder det fra cheftræneren.

03:07

Her fortæller Glen Riddersholm mere om arbejdet med at få Jesper Juelsgård tilbage i topform.

Luk video

Jesper Juelsgård nåede fire kampe for Brøndby i denne sæson, inden han skiftede til AGF. Formen er altså på plads, og derfor regner Glen Riddersholm med at give Juelsgård debut fra første fløjt i næste rundes kamp mod FC Nordsjælland.

- Vi har 'Djamal' (Khodzhaniazov, red.) ude med karantæne, og i kampen mod AaB spillede vi med Dino (Mikanovic, red.) på den position, som gjorde det fint omstændighederne taget i betragtning. Men det er klart at foretrække at have en venstrefodet på venstre back, så derfor starter Juelsgård selvfølgelig inde, hvis ikke der skulle ske noget i løbet af ugen, siger Glen Riddersholm.