Jubler over hurtigtog

Årtiers bedste nyhed, mener borgmester

Foto: JH Jens Hasse/Chili foto og arkiv

Regeringens planer om at investere 27 milliarder kroner i hurtigtog fra København til Aalborg vil nedbringe rejsetiden fra hovedstaden til Aarhus med 45 minutter, og det er noget, som borgmesteren i landets næststørste by bifalder.

Han kalder det for årtiers bedste nyhed for de togrejsende. Han vil imidlertid stadig have en endnu hurtigere forbindelse til København via Kattegat.

- Danmark har brug for et løft i den kollektive trafik, og regeringens investering i tognettet er præcis, hvad vi har brug for. Vi får nu indfriet ambitionen om timedrift mellem København og de store byer. Det er årtiers bedste nyhed for alle togrejsende i Danmark og i særdeleshed i Aarhus. Det vil være med til at knytte landet bedre sammen og bidrage til øget vækst og udvikling, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Giver stærkere forbindelser

Aarhus-borgmesteren mener, at den hurtige togforbindelse vil give aarhusianerne stærkere forbindelser til både den sydlige og nordlige region.

Han understreger, at planerne om de nye hurtigtog ikke vil stoppe arbejdet med at få skabt en Kattegatforbindelse.

- Jeg ser det samtidig som en styrkelse af visionen om en fast Kattegat-forbindelse, fordi den nye investering i tognettet giver os det bedst mulig grundlag for en ringbane, hvor Kattegatbroen indgår. Dermed kan vi på langt sigt sikre fuld forsyningssikkerhed mellem Øst- og vestdanmark samt togtrafik mellem Aarhus og København på kun en time, siger han.

De nye initiativer skal sættes i værk sammen med en såkaldt time-model, hvor man vil nedbringe rejsetiden til blot en enkelt time mellem de fire største byer i landet, København, Odense, Aarhus og Aalborg.