Jubiii - skøjtebanen i Aarhus åbnede lørdag

Disney-figurer, julemanden og en masse børn indtog den varme is ved Musikhuset

00:50

Vinteren er nu for alvor kommet til Aarhus.

Lørdag åbnede byens store skøjtebane ved Musikhuset for første gang for børn og andre barnlige sjæle, som har lyst til at spænde skøjterne på fødderne og derefter begive sig ud på isen.

Præcis klokken 11 skøjtede de første aarhusianere ud på det hvide underlag i Musikhusparken. Glæden varede dog kort. Kun to timer senere blev banen lukket igen. 

Læs også Skøjtebanen åbner - men kun i to timer

- Årsagen er, at det er for varmt, og at det har regnet i nat. For at skøjtebanen ikke tager yderligere skade, vil vi hellere lukke den end at risikere, at den bliver ødelagt, så vi skal holde lukket i flere dage, forklarer pressechef Michael Jaap fra Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Med tocifrede varmegrader er vinteren i øjeblikket usædvanlig lun. I morgen, søndag, er skøjtebanen lukket, men allerede på mandag ser det dog ud til, at det bliver køligere. Dermed kan skøjtebanen formentlig åbne igen. 

Læs også Skøjtebane klar til åbning trods tocifrede temperaturer

Skøjtebanen ved Musikhuset holder åbent frem til slutningen af februar. Det er gratis at benytte banen, hvis man selv medbringer skøjter. Alternativt kan der lejes skøjter.

Sidste vinter besøgte 37.000 skøjtebanen. 

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da skøjtebanen i Aarhus åbnede lørdag.

02:10

VIDEO: Sådan så det ud, da skøjtebanen i Randers åbnede i søndags.

Luk video