Jubelår for festivaler

Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg og en række andre danske festivaler trodsede i den grad finanskrisen.

Landets fem største festivaler - Roskilde, Skanderborg, Jelling, Skive og Langeland - kan alle melde om masser af gæster og stor omsætning, skriver Urban.

Formand for festivalernes sammenslutning FestivalDanmark, Henrik Bondo Nielsen, er glad.

- Denne sommer viser, at der stadig er behov for festivaler, og folk efterspørger stadig at melde sig ud af det almindelige samfund og ind i festen. Men det er vigtigt at adskille festival-markedet og koncertmarkedet. De færreste tager til festival kun for musikken, og der er ikke kommet flere festivaler til, så konkurrencen er den samme. Modsat på endagskoncerterne, hvor konkurrencen er hård, og rigtig mange byer på det seneste har hevet store navne til for at komme på kulturlandkortet, siger Henrik Bondo Nielsen til Urban.

Regnestykket ser fornuftigt ud for den netop overståede Skanderborg Festival med totalt udsolgt og 48.000 tørstige gæster, der ikke alene tørlagde festivalen for alko-cider allerede på førstedagen, men også kørte rekordmange øl og shotsrør i svælgene.

Alt i alt slog omsætningen sidste års rekord. At det så kun bliver til et rundt nul på bundlinjen skyldes millioninvesteringer i blandt andet nyrenoverede scener, forklarer festivalformand Claus Visbye til Urban.