Journalisthøjskolen er rød

Borgerlig redaktør kalder antallet af venstreorienterede studerende ved Journalisthøjskolen i Århus for 'problematisk'.

Næsten syv ud af ti studerende stemte på et parti til venstre for midten ved et prøvevalg på Danmarks Journalisthøjskole. Det skriver stiften.dk.

SF var topscorer ved Danmarks Journalisthøjskoles prøvevalg med 32,7 procent af stemmerne. Dernæst fulgte R med 15,8 procent og S med 12,8 procent af stemmerne. I alt gik næsten syv ud af ti stemmer til et parti til venstre for midten.

Ole Birk Olesen er journalist og stifter af netavisen 180grader.dk - Danmarks borgerlige avis på nettet. Han finder andelen af venstreorienterede journaliststuderende problematisk.

- Man kan lave ordentlig og redelig journalistik, hvor man citerer folk korrekt. Men fordi journalistik handler om til- og fravalg, kan man ikke lave det helt ufarvet. For eksempel ser en borgerligt funderet journalist andre problemer i samfundet end en venstreorienteret journalist, siger han til stiften.dk.

Ole Birk Olesen mener, at der er en skæv dækning af problemerne i Danmark, fordi et stort flertal af journalister og journaliststuderende er venstreorienterede.