Josephine Fock bakker kandidat op

Det østjyske folketingsmedlem for Alternativet er tilfreds med, at Mohammed Sabah Ahmad tager afstand til tidligere holdninger

01:52

1 af 2

Det har vakt opsigt, at Alternativet i Østjylland har præsenteret den tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen som ny folketingskandidat. Mohammed Sabah Ahmad er kendt for blandt andet stærke holdninger til Israel og for at have indtelefoneret en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

Alligevel mener Alternativet ikke, at der er noget problem i, at han vil stille op til Folketinget for partiet.

Tidligere Grimhøj-talsmand er kandidat for Alternativet

- Vi har at gøre med en ung mand, der er blevet meget klogere. Han var også kun talsmand for Grimhøj Moskéen i tre dage, indtil han fandt ud af, at de oplysninger, som han havde fået, ikke var korrekte. Så stoppede han og tog afstand til nogle af de ting, siger det østjyske medlem af Folketinget for Alternativet, Josephine Fock, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tror på vores værdier

Ifølge hende er partiet nu sikker på, at Mohammed Sabah Ahmad tror på demokratiske værdier, ytringsfrihed, religionsfrihed og rettigheder til homoseksuelle - nogle af de værdier, som Alternativet går ind for.

- Det er tilladt at blive klogere, og i dag går han ind for de værdier. Han har også tidligere forsøgt nuanceret at forklare, hvordan imamer tolker Koranen og taget afstand til deres tolkning. Derfor er der plads til ham i partiet, mener Josephine Fock.

Du kan se hele interviewet med folketingsmedlemmet øverst i artiklen.