Jorns værker på turne

Sidste udstilling med dansk maler åbner i Santiago

Lige nu ligger 102 værker af Asger Jorn, forsvarligt indpakkede og kører tværs over Sydamerika i lastbil. Malerierne er for tiden på turné og har lige nu kurs mod i Chile.

Værkerne af Silkeborgs kendte bysbarn hører normalt til på Asger Jorn museet i byen, og 12. marts får de en fornem åbning til turneens sidste udstilling i Chiles hovedstad, Santiago. 

- Dronningen skulle have åbnet udstillingen, men på grund af helbredsproblemer med ryggen, overlader hun opgaven til kronprinsparret, siger Lars Hamann, kommunikationschef hos Museum Jorn til TV2 | ØSTJYLLAND.

Sjælden mulighed for at se cobra

Selvom cremen af Museum Jorns værker altså er på rundrejse i Sydamerika, ligger museet dog ikke tomt og øde hen. Der er masser af værker at udstille stadigvæk, og på lørdag lukker museet op for en sjælden udstilling. Det er et lille uddrag af den største private samling af cobra-værker, ejet af Jens Olesen, som ejer over 2.500 værker.

- Vi har udpeget 154 værker af 10-12 forskellige kunstnere, så det er en meget sjælden lejlighed til at se, hvor bredt cobra-kunstnerne egentlig arbejdede, siger Lars Hamann.