Jørgensen på banen ved EM

Alder er ikke et problem, siger Morten Olsen

Fodboldlandstræner Morten Olsen har døren mere end åben for veteranen Martin Jørgensen i forhold til EM i 2012.

Alder betyder intet i moderne fodbold, mener landstræner Morten Olsen, som derfor har AGF-veteranen Martin Jørgensen i tankerne til næste års EM-slutrunde i Polen og Ukraine.

- Martin Jørgensens muligheder for at komme med til EM er bestemt til stede. Det er sådan set op til ham selv, siger Morten Olsen om den 36-årige AGF'er.

Midtbanespilleren sagde ellers selv stop på landsholdet efter sidste sommers VM-slutrunde i Sydafrika og fik i efteråret af 2010 sin afskedskamp i rødt og hvidt i en venskabskamp mod Tjekkiet.

Men op til EM-kvalifikationskampen mod Norge i september i år var den mangeårige udlandsprof i Italien tilbage på landsholdet. Og det har han været lige siden.

- Se på Anders Svensson på det svenske landshold. Han har cirka den samme alder som Martin, og Svensson er en af Sveriges vigtigste spillere.

- Så hvorfor kigge på alderen? Vi udtager kun de bedste, og hvis Martin er blandt dem, så er han med, lyder det fra Morten Olsen.

Martin Jørgensen står noteret for 101 landskampe og i alt 12 mål for Danmark.

Siden januar 2010 har Martin Jørgensen spillet i barndomsklubben AGF, hvor han ifølge Morten Olsen har etableret sig som den bedste centrale midtbanespiller i Superligaen.