Jørgensen: Italien vinder

AGF-veteran ser frem til søndagens EM-finale

Italien er favoritter til at vinde søndagens EM-finale mod de regerende mestre fra Spanien.

Det mener fodboldspilleren Martin Jørgensen, der inden skiftet til AGF tilbragte ikke færre end 13 år i italiensk klubfodbold.

Siden Cesare Prandelli i 2010 blev præsenteret som Italiens nye landstræner har holdets spilkoncept undergået en bemærkelsesværdig forandring, mener Martin Jørgensen, der havde Prandelli som træner i fem år i Fiorentina.

Han har mest fidus til italienerne i aftenens finale, hvor verdensmestrene Spanien ellers af mange ville være regnet som favorit inden turneringen.

- Italien spiller en anelse mere direkte, og Spanien har den ulempe, at alle hold efterhånden ved, hvordan de spiller. Det kan blive et problem for dem i finalen.

- Omvendt er Italien med Prandelli et helt nyt hold, og derfor kan de stadig overraske, siger den 36-årige nuværende AGF-spiller, som er stor fan af sin tidligere træner og den måde, han tænker fodbold på.

- Jeg synes, det er den helt rigtige måde at spille fodbold på, fordi resultaterne også følger med. Han tænker offensivt og originalt og er en dygtig chef. Han holder en vis distance, men er også god til at lytte til holdet, siger Jørgensen.

EM-finalen mellem Italien og Spanien bliver vist på TV 2 fra kl. 20.45 søndag aften.