Jordemoder i Skejby: Vi har flere opgaver end vi kan løse

Der er travlt på fødegangen på Aarhus Universitetshospital. For travlt, mener de ansatte

02:19

På fødegangen på Aarhus Universitetshospital havde de også i dag nok at se til.

- Vi har mange meget travle dage, og vi har en del dage, hvor vi ikke synes, vi kan løse de opgaver, vi skal løse, godt nok, siger jordemoder Hanne Damgaard fra fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Denne torsdag måtte der da også standses en planlagt igangsættelse af en fødsel, fordi der kom to akutte, og der ikke var jordemødre nok. 

Læs også Minister skal forklare stress på Skejbys fødegang

- Vi har flere opgaver, end vi har ressourcer til, siger Hanne Damgaard.

SF og Socialdemokratiet har kaldt sundhedsministeren i samråd, efter en ny rapport fra Arbejdstilsynet har klarlagt, at mange jordemødre end ikke har tid til at spise deres madpakke i løbet af en hel arbejdsdag.

Igennem flere år er der blevet klaget over stigende arbejdspres, og området har da også fået tilkendt en pose penge. Men man giver med den ene hånd og tager med den anden, mener den ledende overlæge på stedet. 

Læs også Børneafdelingen i Skejby er ramt af store besparelser

- Når det bliver set i lyset af, at vi med den anden hånd bliver fratrukket en masse midler, er det svært at få til at hænge sammen, siger Jannie Dalby Salvig, der er ledende overlæge på fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital.  

Thomas og Katrine Josephsen blev forældre i den forgangne uge. Deres oplevelse med jordemødrene var også, at de var travle – men professionelle.

- Man kan jo godt se, de har travlt. De har ikke meget tid til pauser eller bare til at få mad, siger Katrine Josephsen, der mener, at jordemødrene har gjort et godt stykke arbejde i deres tilfælde. 

Se hele indslaget øverst i artiklen. 

03:11

Se Anders Kühnau (S), der er formand for hospitaludvalget i Region Midtjylland, svare på problemstillingen. 

Luk video