Jonas Dahl: Det er københavneri af værste skuffe

SF's Jonas Dahl er mildest talt imod en centralisering af et transplantationscenter i København

02:20

1 af 2

Rigshospitalet i København har luftet planer om et landsdækkende transplantationscenter, der skal stå for stort set alle former for transplantationer i fremtiden, men det er en uholdbar idé, mener SF's østjysk valgte folketingsmedlem Jonas Dahl.

- Jeg synes, det er københavneri af værste skuffe. De transplantationer, der skal foregå, de skal både foregå i hele landet, men de skal selvfølgelig også foregå der, hvor der er den højeste kvalitet, og det er der altså ikke på Rigshospitalet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Derfor vil han nu trække sine politiske kolleger ind i sagen.

Krig om transplantationer

- Jeg har allerede skrevet til Sundhedsministeren, for det er fuldstændig uholdbart, at der udvikler sig en krig mellem Rigshospitalet og andre hospitaler, men vigtigst af alt er det altså helt afgørende, at vi skal sikre kvaliteten for borgerne, og derfor skal operationerne placeres et sted, hvor kvaliteten er i top, siger Jonas Dahl.

Han mener, at det danske sundhedsvæsen har volumen til helt op til tre transplantationscentre, og at det vigtige er, at man sikrer kvaliteten. Og så opfordrer Jonas Dahl til ikke at underkende betydningen af, at man kan blive behandlet i sit nogenlunde nærområde.

Bent Hansen: Udmelding er krigserklæring

- Det betyder noget for de pårørende og den enkelte, at man kan komme hurtigt hjem, og at man kan få besøg af sine børn og sine forældre, så det betyder rigtig meget, at vi har en nærhed i forhold til vores sundhedsvæsen, og der er altså rigtig langt for mange af os til København, siger han.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.