Johnny Cash på Graceland

Åbner særudstilling om country-legenden

Johnny Cash og Elvis Presley mødtes i 1956 i en improviseret jamsession i Memphis.

Fra på søndag kan gæsterne på Graceland Randers bliver klogere på andre end Elvis Presley, når de besøger den kronjyske attraktion.

Det randrusianske Elvis-museum har sikret sig en række effekter i relation til den legendariske amerikanske musiker Johnny Cash. Effekterne bliver en del af en særudstilling, der kan ses til og med 31. marts næste år.

- Det, Elvis gjorde for Rock'n'Roll, gjorde Johnny Cash for countrymusikken. Elvis og han har på mange punkter haft parallelkarrierer, og med deres fælles historie er det helt oplagt, at Johnny Cash flytter ind på Graceland Randers - om end midlertidigt, skriver Graceland Randers i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mødtes flere gange med Elvis

Elvis Presley og Johnny Cash mødtes i 1956 i en improviseret jamsession med Jerry Lee Lewis og Carl Perkins i Sun Studio i Elvis' hjemby, Memphis.

Det var ikke første gang, deres veje mødtes, og det blev heller ikke den sidste. Deres jamsession blev optaget på bånd, og originalbåndet udstilles nu på Graceland Randers.

Foruden optagelsen fra 1956 udstilles der blandt andet et signeret pladecover, en original guldplade fra 2003 samt en skjorte, der har tilhørt Johnny Cash.

- Denne udstilling bliver helt speciel, fordi de effekter, jeg har samlet, er så fede. Johnny Cash er en stor del af musikhistorien, og jeg er spændt på, hvad folk siger til det, siger direktør for Graceland Randers Henrik Knudsen.