Johanne må ikke spille med maske: Hold trækker sig i protest

En speciallavet maske har ført til en strid mellem Ry Håndbold og Jysk Håndbold Forbund

02:13

1 af 2

"Lad Johanne spille - hurra for masker". Det var teksten på et banner blandt publikum i Ry Hallen søndag middag.

Banneret var en kærlig opbakning til en af Ry Håndbolds U16-spillere, den bare 15-årige Johanne Søndergaard. Hun brækkede for kort tid siden sin næse og kunne ikke spille håndbold af frygt for, at næsen ville tage skade.

Derfor fik hun en udformet en speciallavet maske, som minder om Zorros, der skal beskytte hende mod slag i duellerne.

Det er den maske, som nu er blevet omdrejningspunktet i en strid mellem hendes klub Ry Håndbold og Jysk Håndbold Forbund. Forbundet har nemlig forbudt Johanne Søndergaard at spille med masken, og det har fået klubben til at trække sig fra ligaen i sympati.

- Jeg synes, det er lidt latterligt. Det er jo det, der gør, at jeg kan spille håndbold, siger Johanne Søndergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Beslutningen om tilbagetrækning blev truffet tidligere på ugen. Hos Ry Håndbold forstår man ikke, hvorfor masken skal stå i vejen for, at Johanne Søndergaard kan spille håndbold.

- Vi har en musketer-ed omkring det her. Det er alle der er med. Ellers er der ikke nogen der spiller, siger Bjarke Andersen, som er bestyrelsesmedlem i Ry Håndbold.

Masken kan være farlig: Alberte fik kæmpe blåt øje

Forbund: Ærgerlig sag

- Jeg synes virkelig, det er så sejt. Jeg har fuld respekt for det. Det viser bare, at det er Ry, jeg skal spille i, siger Johanne Søndergaard om klubbens beslutning.

På trods af, at Ry Håndbold ikke længere er at finde i ligaen, mødte modstanderholdet fra Hellebjerg Idrætsefterskole alligevel op i hallen søndag for at spille kamp, selvom der ikke var point at hente.

Hos Jysk Håndbold Forbund er formand Jan Kampman ærgerlig over sagen. Han fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at det ifølge reglerne ikke tilladt med maske, men derimod er skinne ok.

Det skyldes, at medspillerne kan komme til skade på grund af hullerne i masken, siger formanden:

- Der er faktisk ikke noget, vi hellere ville end, at vi kunne give Johanne lov til at spille håndbold.

Du kan se en reportage fra Ry Hallen i dag, hvor der var opbakning til Johanne Søndergaard fra både klubben og modstanderholdet, i tv-indslaget øverst i artiklen.