Jesse Joronen tabt for AC Horsens – solgt til FCK

Jesse Joronen skifter til en væsentligt større adresse

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Efter denne sæson mister AC Horsens den finske målmand Jesse Joronen, der har præsteret flot for klubben i denne sæson.

Han skifter til FC København til sommer på en femårig aftale. 

Joronen har kun et halvt års Superligafodbold på cv’et, men han har lynhurtigt vist sig som en stor profil.

- Vi har været igennem en forrygende efterårssæson, og her har Jesse spillet en rigtig stor rolle. Han har gjort det så godt, at han er blevet interessant for Skandinaviens største klub, og det vidner om, at vi har udviklet os som klub, når vi kan sælge en spiller til de regerende danske mestre. Det er vi selvfølgelig stolte over. Det var vores målmandstræner Peder Hansen, der blev opmærksom på Jesse, og han skal have stor ros for fremragende scoutingarbejde, siger manager Bo Henriksen til AC Horsens’ hjemmeside. 

Læs også AC Horsens bragte sig foran men måtte nøjes med uafgjort mod FCK

Den 24-årige finne skifter altså først ved sæsonens afslutning, og det glæder Bo Henriksen.

- Det har været meget vigtigt for os, at vi beholder Jesse i foråret, for det giver os god tid til at finde en afløser. Selvom han kun har været i klubben i kort tid, så har han sat et markant aftryk som spiller med sine store kvaliteter, og han er også et fantastisk menneske med værdier, vi sætter stor pris på. Vi er super glade for, at vi også får glæde af Jesses kvaliteter i resten af sæsonen, lyder det fra Bo Henriksen. 

Læs også Islandsk eventyr slut for tidligere AC Horsens-angriber

Jesse Joronen glæder sig til skiftet. 

- Jeg har en personlig ambition om at spille europæisk fodbold, og det får jeg mulighed for i FC København hver eneste sæson. Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning at skifte til AC Horsens i sommer, for det har virkelig gavnet min udvikling, og jeg nyder at være her. Alle har været fantastiske over for mig, og det er et specielt sted at være. Jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben, hvor mange gør et rigtig stort stykke arbejde og tak til fansene for opbakningen. Vi skal huske på, at det ikke er farvel endnu, og vi har meget arbejde foran os frem til sommer, lyder det fra Jesse Joronen.