Jespersen angriber Wammen

Karen Jespersen forarget over bog fra Aarhus Kommune

Så er valgkampen til det formentligt nært forestående folketingsvalg tilsyneladende i gang i Aarhus.

I forbindelse med et angreb på Aarhus Kommunes "Håndbog i socialt bedrageri" affyrer Venstres folketingsmedlem valgt i Aarhus, Karen Jespersen, en bredside mod en anden af byens folketingskandidater, borgmester Nicolai Wammen (S).

- Hvor er Nicolai Wammen henne? Han burde  koncentrere sig mindre om sin personlige valgkamp til Folketinget og hvordan man staver til Aarhus og koncentrere sig lidt mere om, hvad der foregår i hans egen kommune", siger Karen Jespersen i en pressemeddelelse udsendt onsdag.

Baggrunden er "Håndbog i socialt bedrageri" som Aarhus Kommune sendte på gaden i juli i fjor. Bogen er siden downloadet i flere tusinde eksemplarer, og den fortæller om en række smuthuller i sociallovgivningen, og hvilke muligheder kommunen har for at afsløre dem, der benytter dem.

Karen Jespersen, der er medlem af Folketingets retsudvalg og valgt i den østjyske storkreds, har i dag bedt beskæftigelsesministeren om en kommentar til håndbogen.

- Selv om håndbogen er lavet med det formål at forhindre socialt bedrageri, så er det den helt forkerte metode. Kommunens ressourcer bør ikke gå til vejledninger i, hvordan man bliver kriminel. Det ville svare til, at politiet udgav en vejledning i, hvordan man bedst stjæler biler og begår indbrud, siger Karen Jespersen.

Link til "Håndbog i socialt bedrageri"