Jernring om Akkari-møde

Politiet opretter visitationszone

Foto: Google Maps / TV2OJ

Østjyllands Politi vurderer, at et planlagt møde med den tidligere imam Ahmed Akkari kan tiltrække folk med våben. Derfor indfører politiet nu visitationszone i forbindelse med arrangementet i Gellerup i aften.

Østjyllands Politi indfører en visitationszone omkring hele området i tidsrummet 16.00 til 24.00.

Visitationszonen omfatter området afgrænset af Edwin Rahrs Vej, Gudrunsvej, Tinesvej, Silkeborgvej og Åby Ringvej inklusive de nævnte veje.

- Beslutningen om at indføre visitationszone skyldes, at Østjyllands Politi vurderer, at der på det pågældende tidspunkt er en forøget risiko for, at der besiddes eller bæres våben i området med henblik på at foretage strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd, lyder politiets forklaring.

Se: Usikkerhed om Akkari-møde

Ved et lignende møde i Odensebydelen Vollsmose for nylig kom det til optøjer med lokale unge, der kastede med sten og kom med truende tilråb. De demonstrerede deres modvilje mod den aarhusianske debattør, som offentligt har undskyldt sin rolle i muhammedkrisen, hvor han i slutningen af 2005 deltog i den delegation af danske muslimer, der rejste til Mellemøsten og opfordrede til boykot af danske varer.

Tidligere i år fortalte Ahmed Akkari, at han har fortrudt sine tidligere holdninger og at han nu forsøger at bekæmpe islamisme i stedet.

Se: Usikkerhed om Akkari-møde

Hans nye holdninger har betydet at flere herboende muslimer har truet ham på livet og han lever nu under jorden med sin familie af frygt for repressalier, har han fortalt TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Visitationszonen har et forebyggende sigte, idet den skal forebygge fare for personers liv og helbred og indebærer, at politiet kan foretage stikprøvevis visitation af personer samt genstande og køretøjer, som de pågældende er i besiddelse af, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND's nyheder klokken 19.30 og 22.20.