Jeppe fik ubudne gæster juleaften: Det er så krænkende

I Brabrand tog julen en trist drejning hos familien Søndergaard, da indbrudstyve gennemrodede hjemmet og stjal værdierne

01:27

Julen plejer udover at være hjerternes fest også at være indbrudstyvenes. Når folk er bortrejst, slår de til mod de tomme huse, og det måtte Jeppe Søndergaard fra Brabrand desværre sande. Han blev ringet op af en nabo midt i juleanden og fik den triste besked om, at der havde været ubudne gæster i huset.

Tyvene stjal værdier for mange penge, men det er ikke så meget det, der ærgrer familiefaren.

- Det er krænkende, at mennesker har været igennem ens private ting og ens børns værelser. Det er enormt ubehageligt, siger Jeppe Søndergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Godt nyt: Færre indbrud i juledagene end sidste år

Men faktisk er der både på landsplan og i Østjyllands Politikreds meldinger om færre indbrud i år end tidligere. Det skyldes angiveligt fokus på oplysningsarbejde og nabohjælpens udbredelse.

I Vejlby i det nordlige Aarhus fungerer netop hjælpen mellem naboer upåklageligt.

- Vi er flere tovholdere herude, og vi skiftes til at være nabohjælp for hinanden. Vi kan aldrig garantere, at der ikke sker noget, men det er betryggende for dem, der rejser, at nogen ser efter huset, siger Knud Jensen fra villavejen i Vejlby.

Her har der ikke været indbrud i 10 år, og Jeppe Søndergaard fra Brabrand håber nu på, at man også på hans vej kan få organiseret nabohjælpen.     

Du kan se hele indslaget om juleindbruddet øverst på siden.