Jehovas vidner bag plejehjem

Har ansøgt om at bygge plejehjem

Foto: Colourbox

For første gang vil medlemmer af Jehovas Vidner drive plejehjem. De har søgt om at kunne bygge plejehjem i Aarhus og Egedal kommuner.

Målet er at give medlemmer af Jehovas Vidner en god alderdom.

- Vi vil gerne give gode rammer for vores ældre, siger Kenneth Andersen, der sammen med andre medlemmer af Jehovas Vidner har dannet organisationen Plejeordningen.dk, til DR Østjylland.

Organisationen har kig på en byggegrund i Malling syd for Aarhus, men ældrerådmanden i Aarhus, Dorte Laustsen fra SF, er imod ønsket.

Kommunens egne tal viser, at pladser på friplejehjem er over 100.000 kroner dyrere for kommunen end kommunale plejehjemspladser.

Kenneth Andersen er enig i, at pladserne på det planlagte friplejehjem er dyrere.

Det er staten, der har fastsat taksterne, og derfor er friplejehjemmene ikke udsat for de samme besparelser som de kommunale plejehjem.

- Vi har jo set gennem årene, hvordan der bliver skåret mere og mere ned. Det stakkels personale på de offentlige plejehjem løber simpelthen rundt, siger Kenneth Andersen.

Han mener, at det nye friplejehjem vil gøre det nemmere for Jehovas Vidner at bo på plejehjem.

- Vores ældre, der er vant til at have noget omkring gudsdyrkelse og taler om åndelige emner og biblen, kan fortsætte med det. Vi er ret sikre på, at mange ældre, som er Jehovas Vidner, vil trives langt bedre hos os, siger han til DR Østjylland.

Kenneth Andersen regner med, at et plejehjem i Malling kan stå klart om et par år.

Kilde: DR Østjylland.