'Jeg troede, han skulle dø'

Redningskvinde fortæller om aktionen

05:57

1 af 2

Natten til søndag var en 22-årig mand druknedøden nær. Var det ikke for Birgitte Frier Stewart og hendes to veninder, var manden måske død i dag.

- Vi havde været til koncert med Boy i Studenterhuset. Klokken 1 går vi så ned til havnen, og jeg foreslår, at vi går hen for at kigge på vandet. Da vi så kommer derhen, hører vi et plask, og så kan vi så se en ung mand, der sluger vand og ryger under vandet og kæmper for at komme op. Han er fuldstændig panisk, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De tre kvinder tøvede ikke et sekund:

- Vi ser en redningskrans og får den smidt i vandet - den lander ved siden af ham, men han er for panisk og kold til at få fat i den. Så opdager vi en trappe, som min veninde Kate så går ned ad og får fat i ham og forsøger at trække ham ind, mens vi holder fat i hendes ben. Og så får vi trukket ham ind. Og vi ringer 112, siger Birgitte Frier Stewart.

Døden nær

Selvom det var en heroisk aktion, de tre kvinder kastede sig ud i, så var det med livet som indsats.

- Jeg troede virkelig, han skulle dø, og jeg var bange for, at vi selv skulle ryge i også. Det var bare så heldigt, at vi var der, og at vi var flere - for der var ingen andre end os i nærheden, og jeg havde ikke kunnet klare det alene, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den 22-årig mand er i god behold - det samme er Birgitte Frier Stewart og veninderne.

Hør hele interviewet med Birgitte Frier Stewart her øverst på siden.