- Jeg mærkede ikke Smilets By

Kulturkampens anmelder om nytårskoncert

09:27

1 af 2

I den kommende weekend giver Aarhus Symfoniorkester nytårskoncert i Musikhuset. Musikken er fra Wien, dirigenten er svensk og konferencieren er dansk - det er journalist og tv-vært Anders Lund Madsen.

Kulturkampen har i denne uge bedt direktør for Culture by Innovation Lab, Kim Bisgaard og musiker Randi Løvendahl Gustafsson om at anmelde den traditionsrige koncert.

Musikken var, ifølge Kim Bisgaard, skøn og orkestret spillede godt, men der manglede alligevel noget.

- Nytårskoncerter er jo en meget traditionsbehæftet genre. Det er en fejring - jeg vil kalde det en dobbeltfejring - et år, der slutter og et år, der begynder. Så der er store festligheder forbundet med det her og en masse konventioner. Så udover orkestret, så synes jeg også, at man skal anmelde publikum og dermed sin egen by - og der savnede jeg faktisk en samhørighed mellem det, der foregik på scenen og publikum, siger han om koncertoplevelsen.

- Vi havde en dirigent, der kæmpede med arme og oprejst entusiasme for at få Aarhus med - og der mærkede jeg altså ikke smilets by.

Og det var ifølge Randi Løvendahl Gustafsson ikke kun dirigenten, som kæmpede for at få gang i et samspil mellem publikum og musikere. Konferencier Anders Lund Madsen forsøgte også.

- Han forsøgte ihærdigt at få musikerne lidt mere på banen ved at gå rundt og interviewe dem, så jeg synes, at han var et frisk pust, men også lidt en gøgler - og totalt malplaceret, men det understregede han også selv, griner hun.

Se hele anmeldelsen - og se hvor mange stjerner de to anmeldere mener, årets nytårskoncert fortjener - i videoen øverst.