- Jeg går på røven over det

Kunstnere roser udstilling på glasmuseum

08:11

1 af 2

Glasmuseet i Ebeltoft har med stor succes ladet stedets frivillige medarbejdere udvælge de værker, der i øjeblikket indgår i en udstilling på museet.

Det mener i hvert fald skuespiller Lone Rødbroe og glaskunstner Dorthe Bent, da de medvirkede i Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND.

I udstillingen "Frit valg" har glasmuseets frivillige selv kunnet gå på jagt i den eksisterende samling for at finde de værker, der betyder allermest for dem.

Udstillingen er derfor ikke kun en hyldest til kunstnerne bag værkerne. Det er også en hyldest til de frivillige medarbejdere.

- Det er jo ikke mit fagområde det her. Jeg går elementært på røven over, hvad man kan med glas. At man ikke bare kan drikke af det men udsætte det for processer og tænke det igennem historier, man fortæller. Det bliver til historier og billeder. Det går jeg på røven over. Det er en fantastisk oplevelse, siger skuespiller Lone Rødbroe fra Randers i Kulturkampen.

Lone Rødbroe nød at se de frivillige medarbejderes kunst-favoritter under sit besøg på Glasmuseet. Omvendt savnede hun en rød tråd i udstillingen.

- Jeg kan mærke medejerskabet, og jeg kan mærke hjertevarmen. Men det er samtidig udstillingens svaghed. Jeg mangler noget sammenhæng. At det hænger sammen på andre måder, end at man må vælge det, man holder af.

Kulturkampen bliver sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag kl. 18.20 og 21.20.

Se diskussionen om udstillingen "Frit valg" i videoen øverst på siden. Se desuden hele udsendelsen her.