- Jeg er ængstelig

Akkari lever i frygt efter undskyldning til Kurt Westergaard

For snart otte år siden var han med til at opildne den arabiske verden til had mod Danmark.

Ahmed Akkaris rejser til Mellemøsten betød blandt andet, at muhammedtegner Kurt Westergaard nu lever med konstant politibeskyttelse.

I dag oplever Ahmed Akkari fra Aarhus selv, hvordan det er at leve i frygt. Han er kommet i unåde i sit eget muslimske bagland, og tør ikke længere vise sig offentligt.

- Jeg er ængstelig og jeg er stresset, men jeg er ikke bange, fordi det er meningen med, at kunne leve i et land som Danmark, at man kan ændre holdning, uden at skulle føle, at man bliver truet på livet, siger Ahmed Akkari til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ahmed Akkari har ingen fast bopæl, men flytter fra sted til sted i Danmark. Han undgår bevidst at opholde sig på offentlige steder efter at have modtaget flere dødstrusler på blandt andet Facebook.

Se: Akkari er på flugt

Truslerne kommer efter, at han for to måneder siden stod frem og undskyldte over for Kurt Westergaard.

- Kurt har vist sig at være et meget fordomsfrit og åbent menneske. Han tog imod mig uden foragt eller nedladenhed. Jeg har også undskyldt, og jeg har sagt til ham, at jeg har erkendt, at menneskelivet er meget mere værd at holde fast i - ligemeget hvad man siger eller tænker, siger Ahmed Akkari til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et længere interview med Ahmed Akkari i Go' Aften Østjylland mandag klokken 18.15 og 21.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.