Jeanne Maria har succes som handywoman

Jeanne Maria Fjorback har fået en business på benene via sine evner som håndværker – især for kvinder

02:38

Jeanne Maria Fjorback fra Hjortshøj har altid været en ægte gør-det-selv-kvinde, og nu har hun også gjort det til sin levevej.

Hun er nemlig blevet til ’handywoman’, hvor hun tager ud og laver opgaver for folk, der har brug for hjælp fra en, der har skruet hænderne ordentligt på. 

Læs også Alt for få unge østjyder vælger en erhvervsuddannelse

- Hvem gider dog og booke mig, tænkte jeg. Men det gør kvinderne, for dem går jeg jo og hjælper i forvejen, siger Jeanne Maria Fjorback.

Og der er mange, der gerne vil have hjælp af en handykvinde. Faktisk har Jeanne Maria Fjorback allerede stamkunder. En af dem er Ulla Christ, der er pensionist fra Hjortshøj. Hun er ikke altid helt tryg ved en mandlig håndværker.  

- Forstår han nu egentligt, hvad jeg siger og så videre? Jeg har stor tillid til hende, og det bliver kun bekræftet gang på gang, siger Ulla Christ. 

Læs også Farvel finanskrise: Påsken er shop-amok for nybyggere

Den holdning er der tilsyneladende mange, der deler. Jeanne Maria Fjorback har kun haft syv mandlige kunder, mens kvinderne har stået i kø.   

- Der går nok lidt rødstrømpe i den på den gode måde. Man vil gerne støtte op om en anden kvinde, og der er mange, der synes, det er lidt sejt, fordi det er anderledes, siger Jeanne Maria Fjorback.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.