Jan har det fint med at være single

Antallet af østjyske mænd, der lever alene, er stigende. Jan Dundee er single, og det er han i grunden godt tilfreds med

01:31

Åh, skal du nu se fodbold igen?

Hvorfor ligger de sokker der? Skal du ikke snart vaske bilen....og slå græsset...og male skuret...på genbrugsstationen med aviserne...og....?

Alle disse kommentarer, der dybest set handler om at sætte partneren i sving hjemme på matriklen, slipper Jan Dundee for. 

Han er ligesom 109.000 andre østjyske mænd single - ud af dem er 34.110 over 50 år . Og Jan Dundee er ret godt tilfreds med, at der kun står hans navn på postkassen.

- Jeg har det fint med det, men nogle gange synes jeg da også, det ville være rart at have én at komme hjem til, erkender den 54-årige maskinfører.

Læs også Flere end 100.000 mænd i Østjylland er enlige

Nu skal man ikke tro, at Jan Dundee sidder derhjemme og keder sig, fordi der ikke er nogen til at sætte ham i gang.

Kalenderen er fyldt til bristepunktet, og det peger han på som hovedårsag til, at han lever alene. 

Arbejdsdagene på Aarhus Havn kan godt snige sig op på 12 timer. Så skal han passe sin styrketræning. Så er han aktiv i fodboldklubben, og tjansen som festivalvagt skal heller ikke forsømmes.

- Det er der nok ikke ret mange damer, der finder sig i. Det kunne jeg ikke forestille mig. Det er det, jeg har valgt, og det, jeg elsker. Det er lidt svært at gå på kompromis med den slags, siger Jan Dundee.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der siden 2013 er kommet 5.400 flere enlige mænd i Østjylland, så der nu i alt er 109.000 østjyske singlemænd.

Øverst i artiklen kan du møde Jan Dundee.