IT nyt fag i gymnasiet

Egaa Gymnasium i centrum ved udvikling af ny uddannelse

Det bliver Egaa Gymnasium, der sammen med en række samarbejdspartnere skal gennemføre forberedelserne til et helt nyt IT fag, der til efteråret introduceres på gymnasier over hele landet. 

Egaa Gymnasium har sammen med blandt andet universitetssamarbejdet it-vest fået 1,3 millioner kroner i støtte fra Region Midt til projektet "Create it - it som skaberfag". Her skal der laves undervisningsmaterialer, gennemføres pilotforløb og udvikles efteruddannelse for gymnasielærerne. 

- På Egaa Gymnasium opretter vi faget Informationsteknologi, fordi vi mener, at det er almen dannelse for unge mennesker i 2011 at være gode til it. Faget er klart profileret på området skaberkompetencer, så det bliver elevernes skaberglæde og entusiasme, der kommer til at drive undervisningen, når de selv skal designe og udvikle til for eksempel computeren eller mobiltelefonen, siger Elisabeth Husum, lektor på Egaa Gymnasium og fra august underviser på det nye fag.

 

Det er håbet, at det nye fag kan inspirere flere unge til at vælge en videregående uddannelse inden for it, så Danmark kan sikres højtuddannede, kreative og innovative it-medarbejdere fremover, siger hun