Isbjerg driller mobiler

Beboere i ikonbyggeri døjer med dækningen

Smukt og stilfuldt ser ikonbyggeriet Isbjerget ud på havnen i Aarhus.

Men én ting er æstetik. Noget andet er funktionalitet, og ifølge flere beboere er mobiltelefonerne døde i de ellers så udsøgte lejligheder. For mange i 2013 - er det nærmest lig med livskrise.

En af beboerne fortæller til JP Aarhus, hvordan det stort set er umuligt at benytte sin mobiltelefon indendøre.

- Jeg har talt med andre beboere, som siger at de har samme problem, og jeg har påtalt det overfor ejendomsmæglerkæden Home, som står for salget og udlejningen af boligerne. Her fik jeg at vide, at mange andre har klaget til dem over det samme, siger Nikolaj Veje Rasmussen til JP Aarhus.

Nikolaj Veje Rasmussen, der ifølge JP Aarhus flyttede ind for cirka en måned fortæller også, at venner med alle mulige forskellige mobilabonnementer har været uden signal i hans lejlighed.

Regeringen overvejer fremtidssikring

Netop problemer med mobildækningen i moderne stål- og betonbygninger er et udbredt fænomen. Materialer som disse kan skærme kraftigt for mobilsignalet. Selvom signalet er strålende lige udenfor, kan det nærmest være væk indenfor.

Derfor er regeringen undervejs med tanker om for fremtiden at stille krav også om indendørs mobildækning i forbindelse med nybyggerier.

Teleselskabernes egen branceorganisation nævner overfor avisen selv mulighederne for at opsætte indendørs anlæg, som kan sikre signalet.