Irsk kvinde ny operachef

Annilese Miskimmon ny operachef

Foto: Robert Workman

Den 38-årige nye operachef bor i Irland, hvor hun de seneste 8 år har været chef for den turnerende opera Opera Theatre Company, Ireland. Sideløbende har hun haft en omfattende international karriere som sceneinstruktør. 

Opera Theatre Company, Ireland, er med Miskimmon som chef vokset til Irlands største operakompagni og af Opera Now magasinet benævnt som "Ireland's premier opera company". Annilese Miskimmon blev udvalgt i et felt af ikke færre end 48 danske og internationale ansøgere.

- Den Jyske Operas formål som national turnerende opera og dens fremragende ry matcher min egen begejstring for kunstneriske institutioner, som ikke kun inspirerer publikum gennem smukke og spændende produktioner, men bringer kunsten til deres dørtrin. siger Den Jyske Operas nye chef Annilese Miskimmon.

Bestyrelsesformand Dan Boyter understreger, at Den Jyske Opera med valget af Annilese Miskimmon som ny operachef har lagt vægt på igen at få en operachef med en international kontaktflade.

Bestyrelsen har i sin kontrakt med Annilese Miskimmon aftalt, at den kommende operachef får mulighed for at påtage sig eksterne instruktøropgaver i ind- og udland sideløbende med chefjobbet. Dette er sket i erkendelse af, at hendes internationale kontakter er af stor værdi for Den Jyske Operas fortsatte udvikling.

Annilese Miskimmon er født i Belfast og har dobbelt statsborgerskab, irsk og britisk. Hun er M.A. (Cantab) i engelsk litteratur fra Christ's College, Cambridge og har en uddannelse i Arts Management fra City University, Barbican, London.