Irriteret over ghetto-stempling

Sundparken er en ghetto - men ikke ifølge beboerne

01:55

1 af 2

Sundparken i Horsens er blevet stemplet som en ghetto, men det forstår beboerne ikke. Faktisk er næsten alle glade og trygge for at bo der.

I Horsens er boligområdet Sundparken udpeget som ghetto. Dermed er området på papiret ramt af arbejdsløshed, ekstremt mange tosprogede og høj kriminalitet. Virkeligheden i området er, at 97 procent af beboerne i området mener, det er et dejligt og trygt sted at bo. det viser en ny undersøgelse.

- Jeg synes ikke lige frem, vi har en masse herude, som minder om en ghetto. Så jeg vil egentligt ikke kalde det en ghetto. Jeg vil sige, at der er flere kulturer, der bor herude, og hvor vi egentligt er mange forskellige, siger beboer i Sundparken, Helle Hansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Heller ikke Horsens' borgmester er imponeret over kategoriseringen.

- Ordet ghetto er jo negativt ladet i mon forstand i hvert fald, og det tror jeg, det er i de fleste menneskers forstand. Når man så går en tur her i området, eller taler med beboerne, eller VIA University Campus, som ligger her bagved, så er der jo ikke nogen, der i sin vildeste fantasi kan forestille sig, at det her er en ghetto, siger borgmester i Horsens, Peter Sørensen (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere om Sundparken i indlsget øverst på siden.