Ironman i Aarhus: Sådan påvirker det trafikken

Aarhus danner rammen om to store ironman-løb fredag og lørdag. Det betyder, at en række veje i byen vil være spærret i løbet af lørdag

Fredag og lørdag vil trafikken på flere veje og gader i Aarhus være været spærret midlertidigt af for at gøre plads til triatleter fra både ind- og udland, som skal deltage i ironman-løb i byen. Der er start og mål på Tangkrogen lørdag eftermiddag.

Lørdag klokken 13 går starten på den olympiske distance, 1,5 km svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb. Det kalder arrangørerne KMD 5150.

Fredag aften og lørdag formiddag bliver der også arrangeret en triatlon-distance for motionister. Nemlig det, der hedder KMD 4:18:4. Her skal motionisterne starte med at svømme 4 kilometer, cykle 18 kilometer og slutte af med 4 kilometer løb. Her forventes over 1.000 deltagere. Fredag går starten klokken 15, og det slutter klokken 20. Lørdag er der igen løb klokken 9-12:30

På grund af weekendens arrangementer vil trafikanter i området støde på afspærrede veje og omkørsler. Det er Strandvejen, Carl Nielsens Vej, Kongevejen, Ørneredevej, Skovmøllevej og Bispelundvej vil være spærret. 

Det er blandt andet værd at bemærke, at østjyske Maja Alm, der har høstet et hav af medaljer verden over i orienteringsløb, stiller til start i 5150-distancen.