Invasion af krydstogt-turister

40.000 krydstogt-turister besøger Aarhus i år

Den 4. april lægger sæsonens første krydstogt skib til kaj i København. Og det bliver startskuddet til en sæson, som endnu engang slår alle rekorder, siger Bo Nylandsted Larsen, direktør i Cruise Copenhagen Network.

- Alene i København regner vi med 368 skibe og omkring 770.000 krydstogtgæster. Hvis man tæller resten af byerne med, er der i alt 450 anløb i år, og vi forventer i alt 870.000 gæster, siger han.

Det er det højeste tal nogensinde i en branche, som i øvrigt har slået rekorder stort set hvert år siden 2000.

- Det giver mulighed for at få vist Danmark frem på en rigtig positiv måde og dermed også skabe fremtidige forretningsmuligheder ikke bare for krydstogtgæster, men i det hele taget for dansk turisme, siger Bo Nylandsted Larsen.

Aarhus på andenpladsen

Aarhus er den anden største krydstogtby i Danmark med 40.000 gæster, mens Rønne er nummer tre med 22.000 gæster.

Krydstogtspassagerer bor som regel på skibene og får alle måltider gratis om bord. Så spørgsmålet er, hvor attraktiv en gruppe turister de i virkeligheden er for den danske turistbranche.

- Gæsterne kommer hertil for at opleve destinationerne.

Udgangspunktet for de fleste er ikke, at man skal tilbage og spise gratis frokost på skibet, siger Bo Nylandsted Larsen.  Håbet er derfor, at krydstogtpassagerne får lyst til at vende tilbage til Danmark og se mere.

Det er typisk tyskere, amerikanere, briter og sydeuropæere, som fylder krydstogtskibene i de danske havne.

Sæsonens sidste krydstogtskib lægger i år til den 14.  oktober.