Internationalt hjerte-team

Har ansat tre udenlandske gæsteprofessorer

Aarhus Universitetshospital har ansat tre anerkendte udenlandske gæsteprofessorer, der sammen med deres danske kolleger skal styrke forskning og behandling inden for forskellige aspekter af hjertesygdom.

Samarbejdet markerer Aarhus Universitetshospitals internationale profil på hjerteområdet.

Fra september og tre år frem har Aarhus Universitetshospital tilknyttet tre førende internationale kapaciteter på hjerteområdet. De er ansat i gæsteprofessorater og indgår både i behandlingen af hjertepatienter og i forskningen på området.

De tre gæsteprofessorer er:

- Børnekardiolog professor Andrew N. Redington fra Hospital for Sick Kids, Toronto, Canada. Andrew N. Redington er verdenskendt for sin forskning i hjertets pumpefunktion hos børn med medfødt hjertesygdom.

- Speciallæge i radiologi Francesca Pugliese fra Queen Mary's University i London, der er specialist med stor forskningserfaring inden for hjerteskanninger. Francesca Pugliese har de seneste år været tilknyttet et netværk af hjerte-CT-centre i Danmark.

- Børnehjertekirurg William J. Brawn, der er chef på Childrens's Hospital i Birmingham. William J. Brawn er verdenskendt for sin dygtighed inden for børnehjertekirurgi, og har været med til at hjælpe hjertecentre i gang med komplicerede hjerteoperationer over hele verden.

Gæsteprofessorerne er tilknyttet Hjertemedicinsk Afdeling og Hjerte-Lunge-Kar-Kirurgisk Afdeling.

Ansættelsen udbygger forskningssamarbejdet mellem forskere på Aarhus Universitetshospital og de tre gæsteprofessorer, og også med deres internationale netværk.

De tre gæsteprofessorer holder tiltrædelsesforelæsninger torsdag 22. september i Auditorium A på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig