Intelligent strømpe skal hjælpe gravide

Forskere Århus skal udvikle en intelligent strømpe til gravide. Den skal sikre bedre kontrol af svangerskabsforgiftning.

Med nye forskningsmillioner sætter forskere fra Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Universitetshospital nu skub i udviklingen af en intelligent strømpe, der skal sikre en bedre og mere intensiv kontrol af gravide med svangerskabsforgiftning og forhindre svære komplikationer. Det er godt nyt for de 3-4000 gravide, som hvert år for konstateret svangerskabsforgiftning i Danmark.

Strømpen ligner en almindelig bomuldsstrømpe, men har et indbygget elektronisk miniapparat, der holder øje med udviklingen af svangerskabsforgiftning ved at måle væskeophobning i benene.

- Væskeophobning hos gravide kan være et symptom på svangerskabsforgiftning, siger professor ved Århus Universitetshospital John Michael Hasenkami en pressemeddelelse.

Den intelligente strømpe skal sammen med blodtryksmåling, urinstiks og ny teknologi til overvågning af fosterbevægelser sikre en mere intensiv kontrol gravide med svangerskabsforgiftning i hjemmet, forklarer han.

John Michael Hasenkam forventer, at den intelligente strømpe bliver et vigtigt supplement til den eksisterende kontrol af gravide.

I løbet af de næste to år skal strømpen testes på cirka 20-30 gravide.

Se mere om den nye strømpe på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.