Integrationsformand sendte børn til genopdragelse i Somalia

Formanden for Integrationsrådet i Århus Kommune har medvirket til at sende to børn fra Århus på genopdragelsesrejse til Somalia.

Achmed Jibril Abdi er formand for Integrationsrådet i Århus og byrådskandidat for Socialdemokraterne.

I januar 2008 underskrev han et dokument, der skulle bane vejen for, at et søskendepar fra Århus blev sendt til Somalia. Det oplyser TV 2 | Østjylland.

- Genopdragelse er det modsatte af integration. Det er en ulykke for børnene, siger Leif Randeris, leder af Indvandrerrådgivningen i Århus.

Søskendeparrets mor bor stadig i Århus, og stik imod hendes ønske har børnene nu tilbragt halvandet år i Somalia.

I den aftale, som formanden for Integrationsrådet i Århus med sin underskrift har bevidnet, står der blandt andet:

- Undertegnede erklærer hermed, at vi er blevet enige om at sende vores børn Abdullahi og Juweyria til Somalia for at lære deres kultur bedre at kende.

Den sætning indikerer ifølge Udenrigsministeriet fortolkning, at børnene er sendt på genopdragelse. De to børn har nu på faderens initiativ opholdt sig i et år og seks måneder i Somalia. Moderen befinder sig i Danmark og savner sine børn.

- Jeg er meget chokeret, efter jeg har hørt beskyldningerne. Jeg har ikke medvirket til det, jeg bliver beskyldt for. Jeg deltog i et kort møde med familien, da familien havde nogle problemer. I de papirer, som jeg har skrevet under på, stod der ikke noget om genopdragelse, og jeg er meget ked af, hvis det bliver fortolket sådan , siger Achmed Jibril Abdi TV 2 | ØSTJYLLAND.

Achmed Jibril tilføjer, at han er imod genopdragelsesrejser. Ikke desto mindre skal han nu redegøre for sin rolle i sagen over for borgmester Nicolai Wammen (S), ligesom der rejses politisk kritik af Achmed Jibril Abdi.